Hva er kryssHva er kulturplanleggingHvordan jobbe med kulturplanleggingHva er gjortHva er blitt tenkt
Kryss logo

Kryss

Kulturplanlegging

Arkiv

Publisert: 04.01.18

Kryss.no legges ned

Statsbygg har besluttet å legge ned nettstedet kryss.no. Hvis det er spesielle artikler du ønsker å ta vare på anbefaler vi derfor at du laster de ned nå. Vi vil samtidig arbeide for å få en offline arkivløsning på plass slik at det meste av materialet på kryss.no fremdeles skal være mulig å hente ut på forespørsel. Vi vil benytte anledningen til å takke alle våre trofaste lesere gjennom mange år for at dere har fulgt Kryss.no. Vil vil også takke dere som har deltatt på våre Krysskonferanser.

Publisert: 19.09.17

Skal «reprogrammere» Laksevåg

Innovatøren Scott Burnham har reist verden rundt for å snu opp ned på hvordan vi tenker byutvikling. Nå kommer han til Bergen. Les mer om Burnhams metode og prosjektet i Laksevåg på Design Region Bergens hjemmesider.

Les mer

Publisert: 08.08.17

Psychology & the City : The Hidden Dimension

Charles Landry, som i en årrekke har jobbet som konsulent innen kulturbasert byutvikling, har nettopp utgitt en ny bok. Her ser han nærmere på sammenhengen mellom psykologi og byutvikling. Boken er skrevet sammen med Chris Murray og du kan lese mer om den her.

Les mer

Publisert: 31.05.17

Ny idéhåndbok om byrom og byromsnettverk

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har gitt ut en idéhåndbok om byrom og hvordan en kan utvikle byromsnettverk i byer og tettsteder. Les mer på NALs sider.

Les mer

Publisert: 19.04.17

Nytt verktøy til kartlegging av kulturmiljøer

Arkitektskolen i Aarhus har utviklet et nytt verktøy til kartlegging av kulturmiljøer som kan brukes i kommunens strategi arbeid:  ”Det handler ikke blot om at bevare den byggede kulturarv, men i lige så høj grad om at aktivere og aktualisere de kulturhistoriske fortællinger, så de kan være med til at styrke lokale erhverv, tiltrække turister og tilflyttere,” sier projektansvarlig, professor og arkitekt Mogens A. Morgen fra Arkitektskolen Aarhus

Les mer

Relatert